Category Archives: Новини

СМУЩЕНИЯ ВЪВ ВОДОПОДАВАНЕТО ЗА ГРАД СЕВЛИЕВО НА 8 ЯНУАРИ 2019 Г.

От ВиК ООД – Габрово, район Севлиево уведомяват жителите на Община Севлиево, че поради лошите атмосферни условия днес, 8 януари 2019 г. дебитът на водата за град Севлиево е намален. Смущения във водоподаването ще има по високите етажи на жилищните сгради.

СМУЩЕНИЯ ВЪВ ВОДОПОДАВАНЕТО В СЕВЛИЕВО НА 12 И 13 НОЕМВРИ

Заради силното засушаване на водоизточниците на 12 и 13 ноември 2018 г. от 8:00 до 17:00 часа ще бъде намален дебитът на водата за град Севлиево. По високите етажи на жилищните сгради абонатите ще останат без вода за посоченото време.

Предварително се извиняваме за причиненото неудобство.

НАРУШЕНО ВОДОПОДАВАНЕ В Ж.К.“Д-Р АТАНАС МОСКОВ” НА 31 ОКТОМВРИ 2018 Г.

На 31 октомври /сряда/ ще се извършват дейности по присъединяването на нови абонати в ж.к “Д-р Атанас Москов”. По тази причина ще бъде прекъснато водоподаването в комплекса от 8:00 часа до 17:00 часа.

СЕЛАТА СЕННИК, ХИРЕВО, КОРМЯНСКО, РЯХОВЦИТЕ И ПЕТКО СЛАВЕЙКОВ ЩЕ ИМАТ ВОДА НА 5 ОКТОМВРИ

Поради силно намаления дебит на водоизточниците ВиК „Бяла“ не може да спази предварително обявения график на водоподаване за днес, 4 октомври за селата Сенник, Хирево, Кормянско, Ряховците и Петко Славейков. Посочените населени места ще имат вода на 5 октомври /петък/ от 17:00 ч. до 8:00 часа на следващата сутрин. Следващото водоподаване ще бъде на 7 октомври.

 

БЕЗ ВОДА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА БЪДАТ СЕЛАТА ПО ЕТЕРНИТОВИЯ ВОДОПРОВОД

Уважаеми потребители,

Заради силното засушаване и намаления дебит на водоизточниците не е възможно пускането на вода на 29 септември 2018 г. до селата Стоките, Кръвеник, Богатово, Търхово, Ловнидол, Крушево, Идилево, Добромирка и Буря.

При така възникналите обстоятелства ВиК „Бяла“ не може да спази първоначално обявения режим и не може да се ангажира с конкретен срок за възстановяване на водоподаването към посочените населени места.

Извиняваме се за неудобството!

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ ЗА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ ПО ЕТЕРНИТОВИЯ ВОДОПРОВОД

Уважаеми потребители,

Заради силно намаления дебит на водоизточниците ВиК „Бяла“ няма да може да спази обявения на 18 септември 2018 г. режим на водоподаване за селата по етернитовия водопровод: Стоките, Кръвеник, Богатово, Търхово, Ловнидол, Крушево, Идилево, Добромирка и Буря.

При възможност посочените населени места ще получат вода най-рано на 29 септември /събота/.

Извиняваме се за неудобството!

ЧАСТИЧНО БЕЗ ВОДА ПО УЛ.”СТАРА ПЛАНИНА” НА 24 СЕПТЕМВРИ 2018 Г.

Ремонтните дейности по водопроводната мрежа между улиците „Стара Планина“ и „Никола Петков“ продължават и днес, 24 септември 2018 г. По тази причина някои потребители ще бъдат без вода до следващия ден, 25 септември.

ВЪВЕЖДА СЕ РЕЖИМ НА ВОДОПОДАВАНТО НА ГРАД СЕВЛИЕВО И СЕЛАТА, ЗАХРАНВАНИ ОТ ВИК „БЯЛА“

ВиК „Бяла“ обявява режим на водоподаването от днес, 18 септември 2018 г., във връзка със засушаването и силно намаления дебит на водоизточниците.

3a сeлата от общината по стоманения водопроводБатошево, Шумата, Душево и Горна Росица, вода ще се подава през ден от 17.00 часа до 8.00 часа на следващата сутрин, като първи ден за получаване на вода е днес, 18 септември.

За селата, които се водоснабдяват по етернитовия водопровод: Стоките, Кръвеник, Богатово, Търхово, Ловнидол, Крушево, Идилево, Добромирка и Буря, вода ще се подава през ден – от 17.00 часа до 8.00 на следващия ден. Първият ден за получаване на вода в тези села е 20 септември. Следващото водоподаване при възможност ще бъде на 22 септември.

За селата Сенник, Хирево, Кормянско, Ряховците и Петко Славейков вода ще се подава през ден от 17.00 ч. до 8.00 часа на следващата сутрин. Първи ден за получаване на вода е 19 септември.

За Севлиево вода ще се подава всеки ден, но вечер след 23.00 часа до 5 ч. сутринта, налягането във водопроводната мрежа ще е намалено и високите етажи на сградите ще имат нарушено водоснабдяване.

За селата от община Габрово вода ще се подава през ден от 17.00 до 8.00 ч. на другия ден. Първи ден за получаване на вода е 19 септември /сряда/ от 17.00 до 08.00 ч. на 20 септември.

Със заповедта на управителя на ВиК „Бяла“ Никола Бончев се забранява нерегламентирания достъп и боравенето със затворните органи в разпледелителните възли на водовземните отклонения от източния и западния водопроводни клонове, откъдето се подава питейна вода за всяко едно от селата на общините Севлиево, Габрово и Дряново. Всички резервни местни водоизточници, които могат да се ползват за допълнително водоснабдяване, в това число Помпените станции в П. Славейков, Добромирка, БПС Севлиево и „Чешме дере“ трябва да бъдат в редовна експлоатация, пише още в заповедта. Забранява се и ползването на питайна вода за напояване и други цели, различни от питейно-битови.

zapoved za rejim1